TAhinli Baklava |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
TAhinli BaklavaMALZEMELER; kabartma tozu, 1 yumurta, 1/2 margarin, 1su bardagı tahin, alabildiği kadar un içi için;fındık,fıstık,ceviz isteğe göre şerbeti için;su şeker,limon YAPILIŞI: un,tahin,margarin,kabartma tozunu ve yumurtayı bir kapta karıştırınkarıştırdıktan sonra 20 dk bekletinsonra hamuru parçalara ayırıp merdaneyle açınve içine iç malzemeyi koyun ve pulo haline getirinsonra küçük parçalar halinde kesinve yağlanmış tepsiye dizin(bu baklava çok ince açılmıyor)şerbetinin yapılışı;suyu bir tencereye koyun ve üzerine şekeri dökün,ve limon sıkın ve kaynamaya bırakınfırından çıkmış baklavamızın üzerine dökünAFİYET OLSUN |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|