Elazığ Usulü Revani |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elazığ Usulü RevaniElazığ Usulü Revani Tarifi - Elazığ Usulü Revani Yapılışı - Revani Nasıl Yapılır - Revani Malzemeleri Malzemeler 1'er su bardağı toz şeker, irmik,sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 2 su bardağı un 3 yumurta 1 çay kaşığı karbonat yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık 3,5 su bardağı şeker 4,5 bardak su 2 yemek kaşığı limon suyu YAPILIŞI: 1 Bakır veya cam bir kabın içerisinde önce yumurtalar köpürünceye kadar çırpılır Şeker katılarak iyice çırpılır![]() 2 Bu karışıma yağ, yoğurt ve irmik ilave edilip çırptıktan sonra karbonat ile un konularak tekrar çırpılır![]() 3 Tepsi yağlanıp unlandıktan sonra boza kıvamındaki hamur tepsiye dökülür Üzerine fındık veya dövülmüş ceviz serpilerek fırında pişirilir![]() 4 Şerbet için ayrılan şekere su ilave edilip bir iki taşım kaynadıktan sonra limon suyu dökülüp 15 dakika kaynatılır![]() 5 Önceden pişen revaninin üzerine sıcakken yarım çay bardağı su fırçayla sürülür Soğuduktan sonra şerbet sıcakken revaninin üzerine dökülür Soğuk servis yapılır![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|