Elmalı Tarçınlı Fırın Sütlaç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Tarçınlı Fırın SütlaçElmalı Tarçınlı Fırın Sütlaç - Elmalı Tarçınlı Fırın Sütlaç Tarifi Malzemeler : 1 litre süt 2 çorba k pirinç1 su b toz şeker2 çorba k mısır nişastası1 yumurta sarısı 2 elma 3 çorba k toz şekertarçın su Hazırlanışı : Pirinci üstünü geçecek kadar su ile pişirin Pilavdan biraz daha pişmiş, ama parçalanmamış olması gerekiyor![]() Elmaları soyduktan sonra minik küp doğrayın 1 çay b su ile bu elmaları pişirin Suyunu çekip yumuşayınca 3 çorba k toz şekeri ve taçını da ekleyip kısa bir süre daha pişirin![]() Diğer tarafta sütü ve 1 su b toz şekeri tencereye alıp çırparak pişirin Kaynayan süte pişmiş olan pirinci ekleyip 3-4 dk pişirin Nişastayı ve yumurta sarısını çırparak az su ile kıvamını açın Kaynayan tencereye azar azar dökerek kıvamını bağlayın![]() Pişen elmaları sütlaç kaplarının altına paylaştırın Ardından üzerine sütlaçı paylaştırın Fırın tepsisine dizip yarıya kadar tepsiyi su ile doldurup fırının üst katında üstten ısıtma ile kızarana kadar 250 derecede pişirin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|