![]() |
Aşure 20 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşure 20Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri MALZEMELER 1 çay bardağı ceviz içi 2 su bardağı 3 su bardağı şeker aşurelik buğday 2 çorba kaşığı kuş üzümü 1 fincan kuru fasulye Gül suyu 1 fincan nohut Nar 6 adet kuru incir Tarçın 2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm 1 çay bardağı fındık 2 çorba kaşığı antepfıstığı Buğday, çekirdeksiz üzüm, nohut ve kuru fasulyeyi bir gün önceden yıkayın temizleyip ve suda bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() Kuru inciri fındık büyüklüğünde doğrayın ve kuş üzümünü temizledikten sonra 30 dakika suda bekletip süzün ![]() ![]() ![]() ![]() İçine şeker, nohut, fasulye, incir, fındık ve ceviz içini koyun ve 10 dakika daha kaynatın, isterseniz bir kaşık gül suyu ilave edip kaselere aktarabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|