Muzlu Damla Sakızlı Güllaç |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Damla Sakızlı Güllaçmuzlu güllaç nasıl yapılır - tatlı tarifleri - güllaç tarifleri - meyveli tatlılar - meyveli güllaç nasıl yapılır Malzemeler : * 1 litre süt * 1 su btoz şeker * 2 çorba kun * 2 çorba knişasta * 1 yumurta sarısı * damla sakızı Güllaç için: * 8 yaprak güllaç * 5 su bsüt * 1 su btoz şeker Üzeri için: * muz * yeşil fıstık * nar Hazırlanışı : ilk olarak tatlının muhallebisi hazırlanır Bunun için tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve damla sakızları konularak pişirilir ve soğumaya bırakılır Arada bir karıştırılarak soğuyup topaklanması önlenir Diğer taraftan 5 su b süt ve toz şeker hafif ılık olana kadar ısıtılır Güllaçların yarısı teker teker süt ile ıslatılarak tepsiye dizlir Arada üzerine süt serpilir Yarısı konulunca soğutulmuş muhallebi üzerine yayılır Daha sonra tekrar kalan güllaçlar ıslatılarak üzerine yerleştirilir Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak 4-5 saat bekletilir Muz, kivi, nar gibi meyvelerle servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|