Bademli Elmasiye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Elmasiye



Bademli Elmasiye Tarifi - Bademli Elmasiye Yapılışı - Bademli Elmasiye Nasıl Yapılır - Bademli Elmasiye Malzemeleri

Malzemeler:

2 su bardağı badem

15 adet acı badem

2 su bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı balık nefsi

5 su bardağı süt


Hazırlanışı:

Bademler kısa süre sıcak suda tutulur, sonra iç kabukları soyulur Havanda ya da mutfak robotunda az süt ilave ederek macun kıvamına getirilir Tencereya aktarılır, üzerine süt ve şeker eklenir sürekli karıştırarak kısa süre kaynatılır Ateşten alınca tülbentten ya da ince süzgeçten geçirerek sübyesi çıkarılır Çıkan malzeme balık nefsi ile karıştırılır Uygun büyüklükte bir kalıba dökülür, buzluğa konur Yaklaşık 2 saat sonra kalıp ılık su ile ıslatılır, servis tabağına ters çevrilir


Not: Balık nefsi bulunamazsa kullanılmadan da hazırlanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.