Çilek Soslu Sakızlı Muhallebi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilek Soslu Sakızlı Muhallebisakızlı muhallebi nasıl yapılır - çilekli muhallebi ![]() Malzemeler: sakızlı muhallebi için: 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt (ekstra) 1 su bardağı un 1 parmak eksik un 1 yumurta 1 damla sakızı- 1 paket vanilya 75 gr treyağı Sosu İçin: 400 gr çilek yarım su bardağı şeker 1/2 su bardağı su 1 çorba kaşığı buğday nişastası Yapılışı: sakız muhallebi: 1- süt ve şekeri bir tencerede karıştırarak kaynatın 2- başka bir kapta 1 su bardağı süt ve unu ezerek karıştırın 3- içine: yumurta, vanilya ekleyin karıştırın yedirin 4- bu karışımı yavaş yavaş süte ekleyin hızlıca karıştırın 5- havanda dövülmüş damla sakızını ekleyin karıştırarak pişirin 6- muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın 7- tereyağı 2-3 parçaya ayırın ve muhallebiye ekleyin mikserle biraz köpürür gibi oluncaya kadar orta hızda çırpın8- karışımı bardaklara paylaştırın ve soğumaya bırakın sosunu hazırlayın: - çilek ve suyu robotta püre haline getirin, tencereye alın içine nişasta ve şekeri ekleyin karıştırın orta ateşte karıştırıarak pişirin ılımasına yakın bardaklara pay edin ve küçük doğranmış çileklerle süsleyin vb
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|