Tarçınlı Kalburabastı Tatlısı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarçınlı Kalburabastı TatlısıTarçınlı Kalburabastı Tatlısı tarifi - Tarçınlı Kalburabastı Tatlısı yapilisi Malzemeler Not: Bu ölçülerden 47 adet, 2 tepsi tatlı çıkıyor İsterseniz ihtiyacınıza göre yarım ölçü yapabilirsiniz Hamur için 1 su bardağı zeytinyağı (sızma olmasın) 1 su bardağı mısırözü ya da ayçiçek yağı (ben mısırözü kullandım) 1 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu 1 tutam tuz 6 su bardağı un Şerbeti için: 3 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker 1 çubuk tarçın İç malzemesi için 1 su bardağı iri kıyılmış ya da dövülmüş ceviz 1 çay bardağı toz şeker İsteğe bağlı olarak 50 gr (1,5 çay bardağı kadar) ince çekilmiş fındık (toz fındık) 1 çorba kaşığı tarçın Yapılışı Zeytinyağı, msırözü yağı, süt ve tuzu hamur yoğuracağınız kaba alın Unu ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın Ne sert ne yumuşak, elinize yapışmayan ve hafif yağlı bir hamur elde edene kadar yoğurun Stretch filmle sarıp 30 dk buzdolabında bekletin Bu sırada su, şeker ve çubuk tarçını br tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynatın Yoğun bir kıvam aldığında ve tarçın kokusuyla aroması şerbete geçtiğinde ateşi kapatın Çubuk tarçın içinde kalsın Soğumaya bırakın Hamuru buzdolabından alın Buzdolabında beklerken içindeki yağı salmış olacak Hamuru yağla özleşene kadar tekrar yoğurun Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın İsterseniz müberranın yaptığı gibi iç malzemesini karıştırın, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kalbur ya da rende üzerinde açarak iç malzemesinden birer tatlı kaşığı koyup rulo şeklinde kapatın Kapattığınız kısımlar alta gelecek şekilde yağlanmamış tepsiye dizin İsterseniz de benim yaptığım gibi hamuru buzdolabından çıkardıktan sonra iç malzemesini hamura karıştırıp tekrar yoğurarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp rende üzerinde şekil vererek tepsiye dizin Önceden ısıttığınız 170 dereceli fırında 20 dakika pişirin (üzeri hafif kızarana kadar) Fırından tepsiyi alır almaz sıcak haldeyken ılınmış ya da soğumuş şerbeti tatlınızın üzerine gezdirin Şerbeti iyice çekene kadar arada sırada tatlıları şerbet içinde ters çevirin En iyi sonuç için tatlıları şerbet içinde bir gece, tercihen buzdolabında (çünkü soğukken harika oluyor) bekletin ALINTIDIR |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|