Pişmaniyeli Tatlı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pişmaniyeli TatlıHarika bir soğuk tatlı Tabanı için 2 paket ülker rondo 2 paket eti burçak Yarım paket margarin 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 2 paket krem şanti 2 su bardağı süt 1 paket krema sertleştirici 1 limon ( suyu sıkılacak kabuğu rendelenecek) Üzeri için Pişmaniye ve herhangi bir reçel Bisküvileri rondada çekip yarım margarinle karıştırıp borcamın altına elinizle bastırıp taban yapınKrem şantiyi sütle hazırlayın ve krema sertleştiriciyi ekleyinYumurta ve şeker bembeyaz olana kadar çırpın limon suyunu ve kabuğunun rendesini ekleyinKrem şantiyle karıştırınBu karışımı büsküvilerin üzerine dökünÜzerini streç filmle kaplayınBuzluğa kaldırınServisten 10 dk önce buzluktan çıkarıp üzerini pişmaniye ve reçelle süsleyerek servis yapınAfiyet olsun Not:Ölçüler en büyük, kenarları tırtıklı dikdörtgen borcama göredir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|