Kayısı Soslu Muhallebi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısı Soslu MuhallebiKayısı Soslu - Muhallebi - Kayısı Soslu Muhallebi Tarifi - Soğuk Tatlılar Malzemeler : 1 Lt Süt1 Su B Toz Şeker2 Çorba K Söke Un2 Çorba K Nişasta1 Paket Vanilya Sosu İçin: 500 Gr Kayısı4 Çorba K Toz Şeker1 Çorba K NişastaHazırlanışı Tencereye sütü dökün Üzerine şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ilave edin Çırpma teliyle topaklanmamasına dikkat ederek pişirin Kaynayıp kıvamı koyulaşınca cam fırın kabına muhallebiyi dökün ve soğumaya bırakın Kayısıları da tencereye alın ve üzerine sıcak su döküp pişirin Kabukları soyulunca altını kapatın Suyunu süzün ve ayırın Kepçe ya da kaşık yardımıyla süzgeçten ezerek geçirin Elde ettiğiniz püreyi tencereye alın İçine şeker ve nişasta ilave edip pişirin Kayısıları kaynattığınız suyu da üzerine ekleyin![]() Sosu hazırladıktan sonra muhallebinin üzerine dökün ve soğumaya bırakın Üzerini toz yeşil fıstıkla süsleyebilirsiniz Soğuyunca buzdolabına koyup bir gece bekletirseniz daha iyi olur
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|