![]() |
Portakal Kremalı Profiterol |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Kremalı Profiterolprofiterol tarifi - portakallı profiterol Malzemeler: 100 gr bitkisel margarin 1 su bardağı su 2 tatlı kaşığı tozşeker 1 çay kaşığı tuz 1,5 su bardağı un 4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı) İçinin kreması için: 2 su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 1 adet portakal kabuğunun rendesi 1 paket vanilya 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı mısır nişastası 25 gr bitkisel margarin Üzeri için: 1 paket hazır çikolatalı sos (veya 1 paket kakaolu puding) Tarifi: Margarini, suyu, tozşekeri ve tuzu orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Hamur toplanmaya başladığında tencereyi ocaktan alıp içindeki hamuru büyük bir cam ya da porselen kaseye aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırın tepsisine fırın kağıdını yayın ve ve hazırladığınız yuvarlak hamurlan, fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan, içinin kremasını hazırlamak için; tüm krema malzemelerini ufak bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|