![]() |
Saray Lokması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saray LokmasıSaray Lokması Tarifi - Saray Lokması Nasıl Yapılır - Saray Lokması Malzemeleri SARAY LOKMASI Kullanılacak malzeme: 5 kahve fincanı un, 3/4 kahve fincanı tereyağı, 3+1/4 kahve fincanı ılık su, 30 gram maya, 1/2 kahve kaşığı tuz ![]() Kızartılması için: 1 bardak rafine zeytin, yağı veya vejetalin, susam, mısırözü gibi bir yağ ![]() Şurubu için: 2 bardak toz şekeri, 2 bardak su, 1 kaşık limon suyu ![]() Yapımı: Tencereye toz şekeriyle iki bardak suyu ve limon suyunu koyup ateşe oturtmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük ve yayvan bir porselen kâseye unun üçte birini koyup ortasını çukurlaştırmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu süre içinde hamur mayalanıp kabarınca buna geri kalan unu, oda ısısında eritilmiş tereyağını, yarım kahve kaşığı tuzu, 2 kahve fincanı ılık suyu katmalı ve karışımı iyice yoğurarak bunları özlü ve sulu bir hamur durumuna getirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün lokmalar birkaç partide tavadan geçirilince bunları ikinci bir defa ve gene birkaç partide olmak üzere kızgın yağa atmalı ![]() ![]() ![]() Bütün lokmalar kızarıp şerbetleşince bunları soğuyuncaya kadar şerbetin içinde bırakmalı ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|