Sündürme

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sündürme



Sündürme tarifi -Sündürmenin yapılışı


Malzemeler

1 Teker Taze Keçi Peyniri (geceden mayalanmış,inceden rendelenmiş tuzsuz ),

1 Kase Toz Şeker,

Un (1 Tahta Kaşığı Tepeleme),

Kavrulmuş Badem,

Tereyağ

Yapılışı


Taze peynir 1-2 kez ince rendeden geçirilir ocak en kısıkta tutulur, dip tutmayacak bir kap ateşe oturtulur, 1 Tahta kaşığı tereyağ tencereye atılır un yavaş yavaş katılıp sürekli karıştırarak pembe oluncaya kadar kavrulur(karartmadan), peynir yavaş yavaş katılıp, rengi dönünce balı (şekeri) katılır az az, kıvama gelince kaba alınıp üzerine kavrulmuş badem konup sıcağıyla yenilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.