Züngül

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Züngül



Züngül tarifi - Züngülün yapılışı - kilis yöresel tatlısı

Malzemeler

500 gr üzüm bastığı (pestil)

2 su bardağı un

1 yumurta

1 kaşık kabartma tozu

2 su bardağı zeytinyağı

Yapılışı


Un, yumurta, kabartma tozu karıştırılarak bulamaç yapılır Kare şeklinde avuç içi kadar kesilen üzüm bastıkları hazırlanan bulamaç hamuruna batırılarak, kızgın zeytinyağında kızartılır Servis tabağına alınarak üzerine çekilmiş ceviz içi veya yeşil fıstık serpilir Arzuya göre tarçın serpilerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.