Zelebiye |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ZelebiyeZelebiye Nasıl Yapılır - Türkmen Tatlısı - Nişastalı Tatlı - Şerbetli Zelebiye Tatlısı Malzemeler: 1 bardak nişasta 1 bardak un 1 maya yarısını 1 tutam tuz Şerbet Malzemesi: 1 buçuk bardak su 2 bardak şeker 1 kaşık limon suyu Hazırlanışı: 1,5 bardak suyun içine mayayı ilave edelim, 1 gün bekletelim 1 gün beklettikten sonra mayanın içine un nişasta ve tuzumuzu ilave edip iyice çırpıtıktan sonra 2 saat bekletelim Boş bir ketçap kutusunun içine hamurumuzu koyalım kapağını kapatalım Yan tarafta tavanın içine tepesine kadar dolu olan yağı kızartalım sonra ketçap kutusundaki hamurla şekil vererek kızartalım ve daha önceden yaptığımız şerbete koyalım alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|