İrmikli Gül Tatlısı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmikli Gül Tatlısıirmikli tatlılar - irmikli gül tatlısı nasıl yapılır MALZEMELER: * 2 çay bardağı irmik * 2 çay bardağı zeytinyağı * 2 çay bardağı yoğurt * 125 gr margarin * 5 su bardağı un (yinede kendiniz ayarlayın) * 1′er pkt kabartma tozu ve vanilya * 1 su bardağı çekilmiş ceviz Kıvamı İçin: * 3 su bardağı su * 3 su bardağı şeker * bir kaç damla limon suyu YAPILIŞI: 1 Margarin, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya veirmii güzelce karıştırın 2 Kaşıkla azar azar un ilave edin, aynı zamnada hamuru karıştırın 3 Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin 4 Hamuru 5 dakika dinlendirin 5 Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartarak merdane ile incecik açın 6 Çaydanlık kapağı ile daireler kesin 7 Karşılıklı kenarlarından 4 çizik atın 8 Çiziklerin ortasına istediğiniz kadar ceviz koyun 9 Her çentiği dairenin ortasına doğru gül yaprağı gibi kapatarak kenarlardan hafif bastırın 10 Yağlı tepsiye dizdiğiniz gülleri 180 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin 11 Pişmesine yakın şerbetini hazırlamaya başlayın 12 Su ve şekeri kaynayana kadar ocakta tutun ve kaynamaya başladıktan sonra 8 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın 13 Fırından çıkan tatlıların üzerine şerbeti dökün 14 Şerbetini çekene kadar dinlendirip toz fıstıkla süsleyerek servis edin Not: 1 Hamur ve şerbet sıcak olacak 2 Açarken hamuru mümkün olduğu kadar ince açın ki hamurlaşmasın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|