Bademlı Hurma Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademlı Hurma Tatlısı



Bademlı Hurma Tatlısı Tarifi - Bademlı Hurma Tatlısı yapımı - Bademlı Hurma Tatlısı nasıl yapılır
Malzemeler:


250 gram un

400 gram su

100 gram yağ

limon

4 yumurta

750 gram şeker

50 gram antepfıstığı

3 su bardağı zeytinyağı

100 gram iç badem


yapılışı:


1 -100 gram sade yağ 400 gram su ve 250 gram un ile şokola krem hamurunu hazırlayınız

2 -hamuru ateşten alınca içerisine 4 yumurta, 100 gram kabukları soyulmuş makinadan geçirilmiş veya incecik kıyılmış bademi ilave edip iyice yoğurunuz 3- yarım ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp muntazam yuvarlaklar yapınız 4 -her yuvarlağı, kalbur, rende veya çatal üzerinde hafif yassıltıp sonra yuvarlıyarak hurma şekli veriniz

5- hafif kızdınlış zeytinyağına kararı kadar atıp hafif pembe renkte kızartınız 6- kızaranları soğuk şuruba atıp, şurubu çekenleri servis tabağına yerleştiriniz

7- üzerlerine kaymak veya yeşil fıstık serpip servis yapınız not yağı soğutup 2 nci kızartmaya öyle başlayın aksi taktirde içleri hamur olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.