Güllaç Baklavası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Güllaç BaklavasıGüllaç Baklavası Tarifi - Güllaç Baklavası Yapılışı - Güllaç Baklavası Nasıl Yapılır - Güllaç Baklavası Malzemeleri Malzemeler: 4 adet güllaç yufkası ½ litre süt 200 gr ceviz 3 yumurta 1 ½ su bardağı sıvıyağ Şerbeti için: 3 su bardağı şeker 3 bardak su 3 damla limon suyu Yapılışı: Şerbeti için tencereye 3 su bardağı şeker ve su konur 3-4damla limon suyu sıkılıp koyuluşana kadar kaynatılır Ilınmaya bırakılırAyrı bir tencerede yarım litre süt serçe parmağı yakmayacak kadar ısıtılır Güllaç yufkaları dörde bölünüp sütle ıslatılır ve dövülmüş cevizle börek gibi sarılır1 buçuk su bardağı sıvıyağ kızdırılır Ayrı bir kaba 3 yumurta kırılıp çırpılır Hazırlanan güllaç baklavaları yumurtaya bulanır Yağda altın rengi alana kadar kızartılır Tavadan alınır alınmaz ılık şerbetin içine atılır Şerbetini iyice çekince alınır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|