Elmalı Milföy

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Milföy



Elmalı MilföyTatlı Tarifi - Elmalı Milföy Tatlısı Nasıl Yapılır - Milföy Tatlılar - Elmalı Milföy Tatlısı Malzemeleri

MALZEMELER


1 adet rulo katlı hamur

2 adet yumurta

Harcı için:

4 adet elma

1 çay kaşığı tarçın

2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz

4 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞI


Elmanın kabuklarını soyup rendeleyin Tereyağını kızdırdıktan sonra elma rendesini ve şekerini 4 dakika ocakta çevirin


Soğumaya bırakıp, tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın Rulo katlı hamuru ikiye bölün Parçalardan birini merdane yardımıyla un serperek yarı inceliğine gelecek kadar açın Hamurun sizin tarafınızı yumurtalayın Elma harcını hamurun kenasrından 2 cm boşluk bırakarak uzunlamasına çizgi olarak koyun, hamuru rulo sarın üzerine yumurta sarısı sürün ve buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin


1 cm kalınlığında dilimleyin ve 220 dereceli frında yaklaşık 20 dakika pişirin


Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.