Gece-Gündüz Kurabiyesi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gece-Gündüz Kurabiyesi



Malzeme
- 1 Hamur
- 1/2 paket margarin- (125 gr) (oda sıcaklığında)
- 2 su bardağı un (230 gr)
- 1 1/2 su bardağından yarım parmak az pudra şekeri (175 gr)
- 1/2 paket vanilya
- 1 adet yumurta akı
- 2 Hamur
- 1/2 paket margarin- (125 gr) (oda sıcaklığında)
- 2 su bardağı un (230 gr)
- 1 1/2 su bardağından yarım parmak az pudra şekeri (175 gr)
- 1/2 paket vanilya
- 2 tepeleme yemek
- kaşığı kakao
- 1 adet yumurta akı
Hazırlanışı
1 Hamur
Unu eleyin Ortasını açarak havuz şekline getirin
Unun orta kısmına oda sıcaklığındaki margarini, pudra şekerini, yumurta akını ve vanilyayı koyun Karışım krema halini alana kadar elinizle karıştırın
Undan azar azar alıp yağlı karışıma ekleyerek, fazla yoğurmadan hamur haline getirin Hamuru iki parçaya ayırın ve herbirini yaklaşık 2 karış rulo haline getirip, streç filme sarın
2 Hamur
Unu ve kakaoyu eleyin Ortasını açarak havuz şekline getirin
Unun orta kısmına oda sıcaklığındaki margarini, pudra şekerini, yumurta akını ve vanilyayı koyun Karışım krema halini alana kadar elinizle karıştırın
Undan azar azar alıp yağlı karışıma ekleyerek, fazla yoğurmadan hamur haline getirin Hamuru iki parçaya ayırın ve herbirini yaklaşık 2 karış uzunluğunda rulo haline getirip, streç filme sarın
Hamurları buzdolabında yarım saat dinlendirin
Kurabiyenin Hazırlanışı
Fırınınızı 180°C'ye ısıtın Fırın tepsisini yağlayın
Buzdolabından çıkardığınız hamurlardan beyaz olanın birini merdane yardımı ile iki karış boyunda ve yarm parmak kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın Daha önce hazırladığınız kahverengi rulonun birini hamurun dar kenarına koyduktan sonra hamuru yuvarlayarak rulo haline getirin Ortası kahverengi kenarları beyaz bir rulo elde edin Streç filme sarın
Diğer hamurları da aynı şekilde yapın Elde ettiğiniz iki ruloyu da derin dondurucuda veya buzlukta 15 dakika bekletin
Derin dondurucudan veya buzluktan çıkardığınız hamuru bıçakla 1 parmak kalınlığında dilimleyin ve yağlanmış tepsiye 3 parmak aralıklarla dizin
Önceden ısıttığınız fırında kurabiyeler çok hafif pembeleşene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin Soğuduktan sonra tepsiden alıp servis yapın
Not: İki hamuru da aynı ölçüde ayrı ayrı açtıktan sonra kakaolu olan hamuru beyaz olan hamurun üzerine yayıp, ikisini birlikte sararak rulo haline getirerek, farklı bir şekil elde edebilirsiniz




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.