Hanım Bisküvisi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hanım Bisküvisi



Hanım Bisküvisi Tarifi - Hanım Bisküvisi Yapılışı - Hanım Bisküvisi Nasıl Yapılır - Hanım Bisküvisi Malzemeleri

250 gr badem (kabukları soyulup hafifçe kızartılarak çekilmiş)

250 gr (1 su bardağı) toz şeker

1 yumurtanın akı

1+1/2 çorba kaşığı tereyağı

1/2 su bardağı mısır nişastası


Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız Fırın tepsinizi alüminyum kağıtla kaplayınız Nişasta dışında, bütün malzemeyi karıştırıp bir tür hamur elde ediniz Bu karışımdan önce yuvarlak toplar yapıp sonra avucunuzda bastırarak yassıltınız (Karışım fazla yumuşaksa bu işlemi ellerinizi önce nişastaya batırarak yapınız) Bisküvileri fırın tepsinize yerleştirip 20-25 dakika, altın sarısı bir renk alana kadar pişiriniz Tepsiyi fırından alıp, bisküvileri soğuttuktan sonra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.