Köstebek Pasta |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Köstebek PastaMalzemeler Keki icin 4 Adet yumurta 15 su bardagı seker 1 su bardagından iki parmak az sıvı yag 3 yemek kasıgı kakao 3 su bardagı un 1 su bardagi sut 1 pk kabartma tozu Kremasi icin: 1 kg sut 5 yemek kasıgı un 1 su bardagı seker 1/4 paket margarin 1 paket vanilya 1 yemek kasigi hindistan cevizi Uzerine 300 gr bitter cikolata 1 paket krema Isterseniz hazir cikolatali sos kullanabilirsiniz Yapilis Tarifi Ilk olarak muhallebiyi hazirlayinSut,un ve sekeri iyice karistirin,daha sonra orta ateste karistirarak kremayi olusturunPistikten sonra icine margarini ve vanilyayi ekliyerek margarin eriyinceye kadar karistirinDaha sonra kremayi mikser yardimi ile bikac dakika iyice cirpinCirptiktan sonra hindistan cevizi ekleyin Kek icinse,yumurtalari kopuk kopuk olana kadar cirpinDaha sonra sekeri yagi ve sutu ekleyip cirpmaya devam edinKabartma tozu ile karistirdiginiz un ve kakaoyu karisima ekleyip biraz karistirinHamurunuzu yuvarlak yaglanmis bir kaba dokun,kelepceli bir kap olursa keki daha sonra daha kolay cikartirsinizOnceden isitilmis 175 derecelik firinda 40 dakika kadar pisirin Kek pistikten sonra keki sicakken ortadan ikiye bolunUst kismini yuvarlak derin bir kaba ( salata kasesi yada borcam olabilir) doseyinKabin seklini almasi icin kek mutlaka sicak olmaliKekiniz cukur sekilde olacakBu cukur kekin icine muhallebinizden dokunFakat krema kekin ustunden tasmamaliKekin ustunde biraz bosluk olmaliKekten kestiginiz kalan alt kismi,cukur sekildeki kekin uzerine kapatinBuzdolabinda bir gun bekletin Servis yapicaginiz zaman,cikolatayi benmari usulu ile eritip icine krema karistirin ve biraz daha bu sekilde isitinPastanizi dolaptan alip servis tabagina ters cevirinUzerine hazirlamis oldugunuz sosu dokunIsterseniz cikolatali hazir sosta kullanabilir,yada kremaniza zevkinize gore meyve ekliyebilirsiniz Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|