![]() |
Zeytinli parmezanli kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinli parmezanli kekMALZEMELER 250 gr un 4 adet yumurta 1 bardak su (yada beyaz şarap) ½ su bardağı zeytin yağı 200 gr siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış) 200 gr parmesan (yada eski kaşar) Bir paket kabartma tozu Tuz HAZIRLANIŞI Fırınınızı önceden 170 derecede ısıtın ![]() Derin bir kabın içerisinde, un, tuz, kabartma tozunu iyice karıştırın ![]() Hazırladığınız harçın içerisine, yumurtaları kırın ve yavaş yavaş suyu ilave ederek tüm malzemeleri karıştırın ![]() ![]() Zeytinleri, parmesan veya kaşarı ilave edin ![]() Kek kalıbını yağlayıp unlayın ve hamuru içine boşaltın ![]() Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin ![]() NOT : Peynir ve zeytinler tuzlu olduğundan tuz koyarken dikatlı olun ![]() Bu keki iştah açıcığı yada ana yemek olarak salata eşliğinde servis yapılabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|