Albeni Keki |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Albeni KekiMalzemeler: 2 adet yumurta 1,5 çay bardağı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 2 su bardağı un 1 paket vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu Süs için: 1 poşet toz krem şanti 1 çay bardağı süt 12-15 adet çilek 1 çorba kaşığı damla çikolata 2 çorba kaşığı kırmızı renkte marmelat Hazırlanışı: Yumurta ve şeker bembeyaz olana dek çırpılır Üzerine süt, yağ eklenir kısa süre karıştırılır Daha sonra elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu katılır pürüzsüz bir hal alana kadar çırpılır Karışım yağlanmış mafin kalıbına ya da küçük pasta kağıtlarına dökülür Kekler önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp, kızarana kadar pişirilir Kekler soğurken krem şanti çırpılır, krema torbasına doldurulur Soğuyan kekler kalıptan ya da kağıttan çıkarılır Üzerlerine sırasıyla şekilli olarak krem şanti sıkılır, çilek yerleştirilir, damla çikolata serpilir ve marmelat akıtılır alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|