![]() |
ŞÖLEN KURABİYE |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ŞÖLEN KURABİYE![]() MALZEMELER: 100 Gr ![]() 130 Gr ![]() 1 Paket vanilya 1 Paket kabartma tozu 1 Yumurta 1 Şişe tereyağı-vanilya aroması 1 Fiske tuz 2 Yemek kaşığı süt 300 Gr ![]() ÜZERİ İÇİN: 40 Gr ![]() 40 Gr ![]() Marmelat (İsteğe bağlı) Öğütülmüş fındık veya Antep fıstığı HAZIRLANIŞI: Oda sıcaklığındaki margarini çırpma kabına koyun ve köpüklü bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın ![]() Şekeri, vanilyayı, kabartma tozunu, yumurtayı, tereyağı-vanilya aromasını, tuzu ve sütü ilave edip hepsi iyice karışana kadar yüksek hızda çırpın ![]() ![]() ![]() Hamuru folyonun içine koyup hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin ![]() Daha sonra hamurdan bir parça koparıp, kalan hamuru tekrar buzdolabına koyun ![]() Hamuru iki folyo arasına koyun, ve bir merdane ile hamuru istediğiniz kalınlıkta açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurabiyeleri 160 derece (önceden ısıtılmış) fırında orta bölmede yaklaşık 10-15 dakika kenarları açık kahve bir renk alıncaya kadar pişiririn ![]() ![]() Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı alt kurabiyeye eşit olarak yayın, daha sonra ortası çıkarılmış diğer kurabiyeyi birbirine yapıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|