Mantarli Tart |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarli TartMalzemeler : 2 yemek kasigi parmesan rendesi 300 gr mantar 150 gr tereyagi 15 su bardagi un 2 su bardagi besamel sos 3 yemek kasigi gravyer rendesi 1 yumurta, tuz Yapilisi : 4 kisilik / Hazirlama suresi: 1 saat 30 dk Bir yemek kasigi tereyagini ayirip, kalanini kup kup dograyarak unla karistirin Bir tutam tuz, birkac yemek kasigi souk su ilave ederek homojen bir hamur yogurun Uzerini kapatip buzdolabinda en az bir saat dinlendirin Mantarlari dilimleyip kalan tereyaginda 15 - 20 dakika orta ateste pisirin Besamel sos, peynir ve yumurtayla harmanlayin Firini 190 derecede isitin Hamuru yarim santim kalinliginda acip, 24 santim capinda, yaglanmid tart kalibinin dibine ve cevresine yayin Hamurun uzerine catalla delikler acin Hazirladiginiz mantarli harci uzerine yayin Sicak frinda 45 dakika pisirin Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|