Vadeli Tuzlu Simit

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vadeli Tuzlu Simit



MALZEMELER

5 su bardağı un

1 su bardağı margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

1 çay bardağı sıvıyağı

1 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin;

1 adet çırpılmış yumurta akı

Yarım çay bardağı susam

HAZIRLANIŞI

Öncelikle derin bir yoğurma kabının içinde hamur malzemelerimiz olan; yumuşamış margarin, sıvıyağı, yoğurt, yumurta, tuz ve unu iyice karıştırıp, 5-6 dakika kadar sıkıca yoğuralım Sonra da iyice kıvama gelip, özleşen hamuru bir kenarda en az 30 dakika kadar dinlendirelim Şimdi fırın tepsisini, yumuşamış margarinle iyice yağlayalım Öte yandan dinlenen hamurdan, kabuksuz ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak iki elimizin arasında ince uzun şerit şeklinde yuvarlayalım Sonra da bu yuvarlak şeritin iki ucunu birleştirerek minik simit şeklini verelim Hazırladığımız simitleri bir tasın içinde çırpılmış yumurta akına daldıralım ve sonra da iyice susama bulayalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim En az 10 dakika önceden 175 dereceye ayarladığımız ve ısıttığımız fırında üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirelim Fırından alıp, soğumaya bırakalım ve sonra da servise sunalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.