Soslu Fırın Keki

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Fırın Keki



Malzemeler :


• Krem Şanti 100 gr

• Yumurta 200 gr

• Toz şeker 400 gr

• Portakal 1/2 adet

• Kayısı marmeladı (tartın üzerine sürmek için)

Hazırlanışı :


Tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir, hamurun fazlası alınırİsteğe göre ekşi elma, mürdüm eriği, iyi süzülmüş ananas ve çeşitli kompostoları kullanarak, tart hamurunun içi doldurulurTart sosu için bir kabın içine toz şeker konur, üzerine yumurtalar ilave edilerek orta ateşte karıştırılarak 50-55°C’ye kadar ısıtılırBu karışıma daha sonra krem şanti ve portakal suyu ilave edilerek karıştırılırHazırlanan sos tartın üzerine dökülür ve 180°C’lik fırında 40-45 dakika pişirilir Fırından çıkartılan tartın üzerine kayısı marmeladı sürülür

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.