Taze Erikli Tepsi Keki |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Erikli Tepsi KekiTaze Erikli Tepsi Keki Tarifi - Taze Erikli Tepsi Keki Yapılışı - Kek Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları 4 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt Yarım paket margarin (eritilmiş) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un Üzeri için: 20-25 adet mürdüm eriği 2 çorba kaşığı toz şeker Yumurta ve şeker mikserle 5-6 dakika çırpılır Üzerine diğer malzemeler eklenir, kısa süre çırpılır Yağlanmış tepsiye dökülür ve düzeltilir Üzerine çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş erik dizilir, şeker serpilir Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika kadar pişirilir Fırından çıktıktan 10 dakika sonra kare kare kesilerek servise sunulur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|