Köpük Poğaça

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köpük Poğaça






Malzemesi:


2,5 su bardağı un

250 gr margarin

3 yumurta sarısı

Yarım çay bardağı şeker

Yarım su bardağı yoğurt

1 paket maya

1 tatlı kaşığı tuz



Harcı için: Salam (minik doğranmış) Domates salçası Çarliston biber (minik doğranmış) Tuz ( bu harç malzemeleri bir kapta çok az su ile pişirilir)





Hazırlanışı:


Hamur malzemelerinin hepsi bir kapta karıştırılarak yoğurulur Malzemelerin soğuk olmamasına dikkat edin Benim yoğurdum çok soğuk geldi dolayısıyla mayalanması uzun sürdü Yoğurulup kalorifer üstüne hamur kabınızı koyun üzerine nemli bir bez örtün ve hamur iki katına çıkana kadar bekleyin Ben bazen fırını 25 derece ılındırıp kapıyorum ve tası içinde bekletiyorum Hamurumuz kabarınca mandalinadan biraz büyük parçalar alıp elimizle açıp içine harcı koyup kapıyoruz ve kapadığımız yer alta gelecek şekilde kağıt döşenmiş tepsiye koyuyoruz Sonra poğçalar iki katı kabarana kadar yine bekletiyoruz üzerine yumurta sürüp 180 derece fırında pişiriyoruz Yumuşak ve haif tatlımsı bir poğaça oluyor Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.