Zencefilli Ekmek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Ekmek



Zencefilli Ekmek Tarifi - Zencefilli Ekmek Nasıl Yapılır - Zencefilli Ekmek Malzemeleri






Zencefilli Ekmek




Malzemeler


* 125 ml Süt

* 250 gr Bal

* 1 çimdik Tuz

* 2 su bardağı Un

* 1 paket Kabartma Tozu

* 1/2 tatlı kaşığı Tarçın

* 1/2 tatlı kaşığı toz Zencefil

* 6-7 adet Kakule

* 2 adet Karanfil

* Kalıbı Yağlamak İçin :

* Sıvı Yağ

*

* Mutfak: Belirsiz



Hazırlanışı

Sütü bir çimdik tuzla birlikte ısıtın Ocaktan indirip, içine balı karıştırın Bir kenarda soğumaya bırakın Fırını 160 dereceye ayarlayın Kalıbı hafifçe yağlayın Yağlı kağıtla kaplayın Kakule tanelerinin kabuklarını çıkarın Karanfillerle birlikte toz haline getirin Un, kabartma tozu ve baharatları birbirine karıştırın Bu karışıma ballı sütü de ekleyin Yumuşak kıvamlı pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın Kalıba boşaltın 160 dereceli fırında 1 saat pişirin Çıkarmadan önce içinin pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol edin Noti: Kalıp, 20-22 cm çapında ve yuvarlak olmalı


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.