![]() |
Baharatlarla İlgili Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
angelesdream
|
Baharatlarla İlgili BilgilerAcı Kırmızı Toz Biber : Acı ve tatlı taze biberlerin kurutulup, dövülmesinden elde edilmiştir ![]() ![]() Adaçayı : Ballıbabagillerden kokulu bir bitkidir ![]() ![]() ![]() Anason : Anayurdu Mısır olan anason, maydanozgillerden bir bitkinin küçük, yeşilimsi, taylı ve baharlı bir tohumudur ![]() ![]() Ardıç : Kozalaklılardan, yaz, kış yapraklarını dökmeyen, güzel kokulu, siyahımsı, yuvarlak yemişleri bulunan bir ağaççıktır ![]() ![]() Beyaz Toz Biber : Karabiberin dış kabuğu alınmış ve öğütülmüş olanıdır ![]() ![]() Biberiye : Küçük, kalınca, ensiz ve kokulu olan yaprakları av ve kümes hayvanlarının etlerinden yapılan yemeklerde, et yemeklerinde ve soslarda kullanılır ![]() ![]() Çemenotu : Sert, kahverengimsi sarı renkli bir tohumdur ![]() ![]() Cevz-i Bevva : Sıcak bölgelerde yetişen bir ağacın bir yemişidir ![]() ![]() Çörekotu : Çöreklerde ve ekmeklerin üzerine pişirilirken serpilir ![]() ![]() Defne : Çeşitli balık, et, kümes ve av hayvanlarının etlerinden yapılan yemeklerde, soslarda ayrıca bazı turşu ve konservelerde kullanılır ![]() Dereotu : Maydonozdan sonra en çok kullanılan taze ot ![]() ![]() ![]() Dolmalık Fıstık : Özellikle dolma içlerinde kullanılır ![]() Fasulye otu : Özellikle kurufasulye ya da diğer baklagiller pişirilirken katılırsa lezzet veren bir ottur ![]() Frenk fesleğeni : Nanegillerden tropik kökenli bir ot ![]() ![]() ![]() ![]() Frenk maydanozu : Yerli maydanozun kıvırcık yapraklısı ![]() ![]() ![]() Hardal : Bu bitkinin tohumu un durumuna getirilir ve sirkeyle karıştırılarak macun kıvamında bir karışım yapılır ![]() ![]() Haşhaş Tohumu : Haşhaş bitkisinin tohumudur ![]() ![]() ![]() ![]() Hintcevizi : Bir diğer adı müskat'tır ![]() ![]() ![]() ![]() Karabiber : Kuru ve siyah tanelerinin baharlı ve acı bir tadı vardır ![]() ![]() Kakule : Sıcak iklimlerde yetişen kakulenin tohumları küçük ve beyazımsı renktedir ![]() ![]() ![]() Karanfil : Bu bitkinin koyu renkli, küçük çivi biçimindeki tomurcukları kurutulur ve öğütülerek toz haline getirildikten sonra veya dövülmeden tane olarak kullanılır ![]() ![]() ![]() Kerbel : Bir maydanoz türüdür ![]() ![]() Kereviz : Kökleri ve yaprakları sebze olarak kullanılan bir bitkidir ![]() ![]() ![]() Kekik : Etlerde, ızgaralarda, sebzelerde ve balıklarda kullanılır ![]() ![]() Kimyon : Genel olarak toz halinde kullanılmaktadır ![]() ![]() Kişniş : Kişniş genellikle şuruplarda ve likörlerde kullanılmaktadır ![]() ![]() ![]() Köftebaharı : Köftelerde kullanılır ![]() Köri : Kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve acı kırmızı biberden oluşan bir baharat karışımıdır ![]() Kuru Tarhun : Tazesinin kullanıldığı her yerde kullanılır ![]() Kuşüzümü : Pilav, dolma içleri ve bazı tatlılarda kullanılır ![]() Maydanoz : Her türlü salata ve yemekte kullanılır ![]() ![]() Melisotu : Salata veya taze meyveler ile kullanılır ![]() Mercanköşk : Kekiğe çok yakın bir ottur ![]() ![]() ![]() ![]() Miskotu : Kaz, ördek, yılanbalığı gibi yağlı yiyeceklerde ve yahnilerde kullanılır ![]() ![]() Muskat : (küçük hindistan cevizi) Kullanılan kısmı tohumudur ![]() ![]() ![]() Nane : Çorbalardan sebzelere kadar birçok yemekte kullanılır ![]() ![]() ![]() Pembebiber : Özellikle soslarda, et ve balık yemeklerinde kullanılır ![]() Pimpinel : Bir anason türüdür ![]() ![]() Pul Kırmızı Biber : Acı taze biberlerin kurutulup pul haline getirilmesi ile yapılır ![]() Rezene : Anason kokulu bir ot ![]() ![]() Roka : Yaprakları turp yaprağına benzeyen bir bitkidir ![]() ![]() ![]() Safran : Safran, kullanıldığı yemeğe sapsarı bir renk verir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sumak : Toz haline getirilerek kullanılmaktadır ![]() ![]() ![]() Susam : Simit ve benzer çeşitli hamurlu yiyeceklerde ya da tahin yapmında kullanılır ![]() Tarçın (çubuk) : Bazı pasta, kek, bisküviler ve sütlü tatlılarda ayrıca boza, salep gibi içeceklerde kullanılmaktadır ![]() Tarhun : Bazı soslarda, salçalı et yemeklerde, soslarda, yumurtalarda ve salatalarda kullanılır ![]() Tatlı Kırmızı Toz Biber : Tatlı kırmızı biberlerin kurutulup toz haline getirilmesiyle elde edilir ![]() ![]() Tere : Bu bitkinin yaprakları genellikle salata olarak yenir ![]() ![]() Toz Tarçın : Çubuk tarçının kullanıldığı her yerde kullanılır ![]() Vanilya : Meksika kökenli bir baharat ![]() ![]() Yenibahar : Kullanılan kısmı meyvesidir ![]() ![]() ![]() Zencefil : Bir bitkinin toprak altında kalan gövdesinin kurutulmasıyla elde edilir ![]() ![]() Zerdeçal : Yaprakları sivri uçlu, çiçekleri sarı renkte bir bitkidir ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|