MANTAR RULO |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
MANTAR RULO[schild]MALZEMELER[/schild] 100 gr un 250 gr süt 6 adet yumurta 100 gr tereyağ 100 gr gravyer peyniri rendesi karabiber tuz [schild]İç malzemesi :[/schild] 80 gr un 1/2 litre süt 1 paket mantar 100 gr tereyağ 80 gr margarin 1/2 demet maydanoz 150 gr gravyer peyniri rendesi [schild]HAZIRLANIŞI[/schild] Tereyağ, süt ve unla bir beşamel hazırlayın Koyu muhallebi kıvamına geldiğinde ateşten alın İçine yumurta sarıları, tuz, karabiber ve gravyer peyniri ilave edin Hamur soğuduğu zaman, daha önce çırparak kar haline getirdiğiiniz yumurta aklarını ilave edip, önceden yağlayıp unladığınız bir tepsiye yayın Sıcak bir fırında üzeri kuruyup, altı sarımsı bir renk alıncaya dek pişirip, çıkarın Unladığınız bir mutfak bezine alt üst edip, yuvarlayın, hamurun kolayca yuvarlanması için sert olmasına özen gösterin Sıcaklığını muhafaza etmesi için ruloyu, içinde kaynar su bulunan bir tencerenin buharında bekletin Mantarları yıkayın, az suda haşlayıp, ince dilimler halinde kesin Margarin, un ve sütle bir beşamel yapıp, ince kıyılmış maydanoz ve 50 gr tereyağ ile birlikte mantarlara ilave edin Rulo açıp, üstüne hazırladığınız bu içi yayın, tekrar yuvarlayıp, üzerine eritilmiş tereyağı ve rendelenmiş gravyeri serpin Ruloyu, mantarlı salça ile servis yapın Salçayı aynı iç gibi hazırlanır, ancak beşameli daha hafif olmalıdır, arzu ederseniz iki çorba kaşığı ekşi krema ilave edebilirsiniz, mantar yerine jambon veya kıyma içi de kullanablirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|