Karnıaçık

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnıaçık



Karnıaçık Tarifi - Karnıaçık Nasıl Yapılır - Karnıaçıgın Yapılışı
Malzemeler:


3 su bardağı un

1 su bardağı süt

Tuz

İç Malzemesi:

400 gram kıyma

2 adet kuru soğan

Tuz

Karabiber

Pulbiber

Kızartmak İçin:

2 su bardağı sıvıyağ


Hazırlanışı:


Unu yoğurma kabına alın Süt ve tuz ilave edip sert bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamuru yarım saat dinlendirin Bu arada soğanları rendeleyip kıyma, tuz, karabiber, pulbiberle karıştırın Hamuru unlanmış tezgahta açın Küçük tencere kapağı ile yuvarlaklar kesin


Hamurların kenarlarında bir parmak boşluk kalacak şekilde her hamurun ortasına kıymalı karışımdan yayın Kenardaki hamurları kıymaların üzerine gelecek şekilde pile yaparak yerleştirin


Kızartma tenceresinde sıvıyağı iyice kızdırın Hamurların önce kıymalı kısmı yağa gelecek şekilde kızartın Daha sonra arkasını çevirip kızarttıktan sonra peçete üzerine alıp fazla yağını süzün Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.