Ton Balıklı Mısırlı Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ton Balıklı Mısırlı Börek



Ton Balıklı Mısırlı Börek Nasıl Yapılır - Ton Balıklı Mısırlı Börek Tarifi
Malzemeler


4 yufka (yapacağınız tepsinin büyüklüğüne göre yufka sayısı arttırılabilir)

1 yumurta

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay bardağı süt

1 avuç ufalanmış peyaz peynir

4 yemek kaşığı konserve mısır

1 büyük kutu ton balığı

1/2 demet maydanoz

tuz, karabiber, sarımsak tozu (yoksa 1 diş sarımsak)

susam


Hazırlanışı:


1- Yumurta, süt ve yağı bir kapta çırpıyoruz biraz tuz ekliyoruz Yufkayı tepsinin altına seriyoruz Dediğim gibi ben küçük tepsi kullandım Serdiğimiz yufkanın üzerine sütlü karışımdan döküp sürüyoruz ıslatıyoruz Üzerine yufkayı parçalayarak sütlü karışıma daldırıp koyuyoruz

2- Diğer tarafta mısır, ton balığı, beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, sarımsak ekliyoruz Yufkaların üzerine iç malzemeyi eşit miktarda döküp yayıyoruz Sonra yine yufkaları parçalayıp sütlü karışıma daldırıp çıkarıp malzemenin üstünü örtüyoruz En üste parçalanmamış yufkayı koyup en üste yine sıvı malzemeyi sürüp susam döküp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına sürüyoruz Üstü kızarana dek pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.