Ton Balıklı Mısırlı Börek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ton Balıklı Mısırlı BörekTon Balıklı Mısırlı Börek Nasıl Yapılır - Ton Balıklı Mısırlı Börek Tarifi Malzemeler 4 yufka (yapacağınız tepsinin büyüklüğüne göre yufka sayısı arttırılabilir) 1 yumurta 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 avuç ufalanmış peyaz peynir 4 yemek kaşığı konserve mısır 1 büyük kutu ton balığı 1/2 demet maydanoz tuz, karabiber, sarımsak tozu (yoksa 1 diş sarımsak) susam Hazırlanışı: 1- Yumurta, süt ve yağı bir kapta çırpıyoruz biraz tuz ekliyoruz Yufkayı tepsinin altına seriyoruz Dediğim gibi ben küçük tepsi kullandım Serdiğimiz yufkanın üzerine sütlü karışımdan döküp sürüyoruz ıslatıyoruz Üzerine yufkayı parçalayarak sütlü karışıma daldırıp koyuyoruz 2- Diğer tarafta mısır, ton balığı, beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, sarımsak ekliyoruz Yufkaların üzerine iç malzemeyi eşit miktarda döküp yayıyoruz Sonra yine yufkaları parçalayıp sütlü karışıma daldırıp çıkarıp malzemenin üstünü örtüyoruz En üste parçalanmamış yufkayı koyup en üste yine sıvı malzemeyi sürüp susam döküp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına sürüyoruz Üstü kızarana dek pişiriyoruz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|