Ay Sonu Böreği |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ay Sonu BöreğiAy Sonu Böreği - Ay Sonu Böreği Tarifi Malzemeler : 5 su bsöke un yarım paket yaş maya 1 tatlı k tuz 1 su b yoğurt suyu 1 çorba k tereyağı sıvıyağ alabildiği kadar ılık su Yumuşatmak için: 1 su b su 1 çorba k tereyağı Hazırlanışı : Karışırma kabına 5 su bardağı söke unu alınUnun ortasına havuz açın ve yarım paket yaşmaya ilave edinMayanın üzerine 1 su bardağı yoğurt suyu ilave edinÜzerine ve 1 çorba kaşığı eritilmiş olan tereyağını ilave edinÜzerine ılık su ilave edinİlk önce mayayı eritinDaha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurunHamuru 6 adet bezeye bölünHer bezeyi merdane ile açın Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayınHamur bezelelerini aralarına eritlimiş tereyağı ve mısırözü yağını sürerek hamurları üst üste yerleştirinDaha sonra tepsinin içindeki hamurları elinizle güzelce yayınDaha sonra hamuru baklava dilimi büyük dilimlere kesinMayalanmsı için bir süre bekletinMayalandıktan sonra Önceden ısıtılmış olan 185 derecelik fırında pişirinAy sonu böreğini yumuşatmak için 1 çorba kaşığı tereyağını eritinÜzerine 1 su bardağı su ilave edinBöreği fırından çıkardıktan sonra üzerine tereyağlı suyu dökün ve servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|