Sarıklı Açma

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarıklı Açma



Sarıklı Açma - Sarıklı Açma Tarifi



Malzemeler :

4,5 su b un

Yarım p Yaşmaya

Yarım çay b sıvıyağ

1 çay b süt

1 yumurta

1 çorba k toz şeker

1 tatlı k tuz

Alabildiği kadar su

Ara Katlar İçin

2 çorba k tereyağı

Üzeri İçin

Haşhaş

Hazirlanisi :

Karıştırma kabına 45 su bardağı unu alınUnun üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve karıştırın


Unun ortasına havuz açın ve içine yarım pakaet yaşmaya ilave edin Yaş mayanın üzerine 1 çay bardağı süt,yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 adet yumurtanın akını ilave edin


Üzerine ılık su ilave edinİlk önce mayayı sıvılar ile eritin ve ilk önce sıvıları karıştırın Daha sonra unu da karıştırarak açmanın hamurunu yoğurunHamuru bezelere bölün Bezelere böldüğünüz hamurları uzun olarak şekil verinHamuru elinizle açın ve üzerine tereyağı sürün ve sarıp rulo yapın


Fırın tepsisine açmaları ilave edin Üzerine yumurta sarısı sürün ve üzerine haşhaş serpin Mayalanması için bir süre tepsi de mayalandırın Açma mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.