Çıngıllı Mantı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çıngıllı Mantı



Gereçler:
MALZEMELER- Hamuru için
1 Adet Yumurta
Bir tutam tuz
5 Bardak su
Alabildiğince un 1 Adet tavuk göğsü (Derili)
Kaynatmak için su
tuz
3 Yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Yapılışı:
Unun ortası açılır İçine yumurta, tuz, su ve alabildiğince un konur ve hamur yoğrulur Kulak memesinden az daha fazla olacak Daha sonra hamur 4 eşit parçaya bölünür Topaklar birer birer açılır her açtığımız hamur önce boyuna sonra enine kesilir (Kayseri mantısı hamuru gibi) daha sonra her bir küçük kare iki yanından tutularak ortas çukur kalacak şekilde sıkılır Tüm hamurlara aynı işlem yapıldıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir Fırına verilir pembeleşinceye kadar pişirilir soğuduktan sonra hamular birbirinden ayrılır Diğer tarafta bir tencerede tavuk haşlanır haşlanan tavuk tencereden çıkarılır ve tiftilirKaynayan suya kızaran mantılar atılır içine biraz tuz ve yağ eklenir haşlamaya bırakılırç Daha sonra pişen mantı servis tabağına alınır üzerine tifttiğimiz tavuklar konur ve arzuya göre üzerine karabiber serpilir AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.