Kıbrıs Usulü Pastırmalı Pide |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıbrıs Usulü Pastırmalı PideKIBRIS USULU PASTIRMALI PIDE: MALZEMESI: 1-KILO UN 4-YUMURTA 2-KASIK PAKMAYA 1-BUYUK PASTIRMA BIRAZ TUZ 1- BARDAK RENDELENMIS HELLIM, YOGURACAK KADAR ILIK SU: BIRAZ NANE YAPILISI: Bir buyuk kabin icerisine 1-kilo unu koyunuz ortasini havuz gibi aciniz pakmayayi ortasina dokup ilik su ve bir kasik seker koyup karistiriniz ,iyice yogurduktan sonra dinlenmeye birakiniz ,hamur iyice mayalanip sisecek sonra ,baska bir kabin icerisine yumurtalari kirip cirpalim rendelenmis hellimi katip karistiralim ,arzunuza gore biraz nane de katabilirsiniz, pastirmalari dilim dilim kesip hazirlayalim,,hamuru istediginiz buyuklukte kesip merdane ile pide seklinde aciniz , kenarlarini hafif ice dogru parmak ucunuzla bastiriniz,uzerine dilimlenmis pastirmalari dizip,yumura ve hellim karisimini koyunuz,yaglanmis tepsiye koyup 160 ,derece isinmis firinda pembelesinceye kadar birakiniz pistikten sonra ,biraz soguyunca sicak bir cay veya soguk kolayla servis yapabilirsiniz arkadaslar ,afiyetler olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|