Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kıbrıs, pastırmalı, pide, usulü

Kıbrıs Usulü Pastırmalı Pide

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıbrıs Usulü Pastırmalı Pide







KIBRIS USULU PASTIRMALI PIDE:


MALZEMESI:

1-KILO UN

4-YUMURTA

2-KASIK PAKMAYA

1-BUYUK PASTIRMA

BIRAZ TUZ

1- BARDAK RENDELENMIS HELLIM,

YOGURACAK KADAR ILIK SU:

BIRAZ NANE


YAPILISI:


Bir buyuk kabin icerisine 1-kilo unu koyunuz ortasini havuz gibi aciniz pakmayayi ortasina dokup ilik su ve bir kasik seker koyup karistiriniz ,iyice yogurduktan sonra dinlenmeye birakiniz ,hamur iyice mayalanip sisecek sonra ,baska bir kabin icerisine yumurtalari kirip cirpalim rendelenmis hellimi katip karistiralim ,arzunuza gore biraz nane de katabilirsiniz, pastirmalari dilim dilim kesip hazirlayalim,,hamuru istediginiz buyuklukte kesip merdane ile pide seklinde aciniz , kenarlarini hafif ice dogru parmak ucunuzla bastiriniz,uzerine dilimlenmis pastirmalari dizip,yumura ve hellim karisimini koyunuz,yaglanmis tepsiye koyup 160 ,derece isinmis firinda pembelesinceye kadar birakiniz pistikten sonra ,biraz soguyunca sicak bir cay veya soguk kolayla servis yapabilirsiniz arkadaslar ,afiyetler olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.