![]() |
Girit Usulü Çullama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Girit Usulü ÇullamaHamur İçin Malzemeler: - yarım kilo un - 2 çorba kaşığı zeytinyağı - yarım su bardağı eritilmiş tereyağı - 1,5 su bardağı su - tuz İçi İçin Malzemeler: - yarım kg haşlanmış tavuk eti - 2-3 parça tavuk veya hindi ciğeri - 15 gr tereyağı - 1 su bardağı tavuk suyu - yarım su bardağı su - 1,5 su bardağı pirinç - 1 su bardağı küçük, çekirdeksiz kuru üzüm - 1 su bardağı badem - yarım tatlı kaşığı ezilmiş karanfil - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı tarçın - 1 tatlı kaşığı kimyon - yarım tatlı kaşığı muskat - yarım su bardağı toz şeker - 1 tatlı kaşığı tarçın - 1 çorba kaşığı tuz Hazırlanışı: Tavuk etini ve ciğerleri küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük bezeleri kalın küçük olanı ise ince açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|