![]() |
İçli Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İçli Ekmekİçli Ekmek tarifi - İçli Ekmek nasıl yapılır - İçli Ekmekgin yapılışı Malzemeler: 5 adet ekmek hamuru İç malzemesi: 200 gr dana kıyma 1 adet büyük soğan 2 adet orta boy patates 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için) Yapılışı: İçini hazırlamak için önce tavaya 1 çay bardağı sıvıyağın yarısını aktarın ![]() ![]() Soğanı yemeklik doğrayın tavaya ilave edin şeffa bir renk alana kadar kavurun ![]() ![]() ![]() Fırını 130 derecede 10-15 dakika kadar ısıtın ![]() Hamuru dörde bölün ![]() Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun ve yavaş yavaş elinizle 1 santim kalınlığında oval olacak şekilde inceltmeye çalışın ![]() Elimizle açtığımız hamurun uzun tarafına patatesli içten dörtte birini koyun ![]() Uzun kenarından rulo şeklinde sarın ![]() Hamurun iki ucunuda içinin dışarıya çıkmaması için bastırın ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın ![]() Hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ![]() Isıtılmış fırının içinde yaklaşık 10-15 dakika kadar tepsiyi bekletin ![]() ![]() Daha sonrada fırınımızın ayarını 180 derceye getirerek üzeri kızarana kadar pişirin |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|