![]() |
Kıymalı Tandır Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Tandır BöreğiMalzemeler : Un 5 1/2 su bardağı 600 gram Tuz 1 3/4 yemek kaşığı 21 gram Kuru maya 3/4 yemek kaşığı 5 ![]() Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram Su (ılık) 1 1/2 su bardağı 300 gram Maydanoz 1 demet 60 gram Soğan 2 orta boy 120 gram Sıvı yağ 2/3 su bardağı 130 gram Kıyma 1 1/2 su bardağı 250 gram Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram Yumurta 1 adet 50 gram Yoğurt 1/4 su bardağı 55 gram Hazırlanışı : Unu geniş bir kaba ele, 1 su bardağını ayır, kalan una 1 1/4 yemek kaşığı tuz kat, karıştır, ortasını aç ![]() ![]() Maydanozu yıka, ayıkla ![]() ![]() ![]() 35 santimetre çapında bir tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağla ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|