Nohutlu ekmekler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu ekmeklerMalzemeler: 1 Kase Yoğurt 3 Kg Un Nohut Yeterince Kaynar Su 1 Tatlı Kaşığı Tuz Üzerine: Isıtılmış Sıvı Yağ Hazırlanışı : Nohutları kuru olarak kırın Hamur yoğuracağınız kaba aktarın Unu ilave edin 1 talı kaşığı tuzu ekleyin Yarım su bardağı kaynar suyu unun üzerine dökün Tahta bir kaşıkla malzemeleri karıştırın Üzerine büyükçe kuru bir bez örterek,çok sıcak bir yerde 10 saat bekletin![]() Sonra üzerine yeterince tuz ekleyin Malzemeler özleşene dek yoğurun Üzerine yine kuru bir bez örterek,çok sıcak bir yerde 3 saat bekletin Sonra hamurun üzerine bir çukur açın Bu çukurdan hamuru ateşle tutuşturun Eğer ateş parlıyorsa,hamurun mayası olmuş demektir![]() Hamuru tekrar yoğurun İçinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerinde hamuru kabarana dek bekletin Tekrar yoğurun![]() Tepsiyi yağlayın Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın Yuvarladıktan sonra tepsiye yan yana dizin Hamurların üzerine sıcak sıvı yağ sürün Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında, hamurların üzeri kızarana dek pişirin![]() Not: Bu ekmeğin çok sıcak bir ortamda hazırlanması gerekir |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|