Uluk Katmeri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uluk Katmeri



Uluk Katmeri - Uluk Katmeri Tarifi

Malzemeler :

25 s u bun

1 yumurta

1 tatlı ktuz

alabildiği kadar su

İç harcı için:

200 kıyma

2 soğan

2 çorba ksalça

1 tutam maydanoz

1 çorba ktereyağı

sıvıyağ

tuz,karabiber

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına unu alın Üzerine yumurtayı ve tuzu alarak alabildiği kadar su ekleyin Koyu ayran kıvamına gelene kadar karıştırın Kıvamını bulunca krep gibi tavaya dökerek bu hamurdan ortalama 10 katmer pişirin

İç harcı için soğanları ince doğrayarak tereyağında kavurun Biraz kavrulduktan sonra üzerine kıymayı da ekleyerek kavurun Kıyma biraz kavrulunca üzerine salçayı da ekleyerek kavurun

Katmerler ve iç harç hazır olunca servis tabağına bir kat katmer bir kat iç harç olmak suretiyle bütün hamurlar ve iç harç dizilirKatmerleri dilimledikten sonra dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz İzmir yöresinde ise yazın yanında minik doğranmış karpuz ile servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.