Haşhaşlı Ekmek |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı EkmekMalzemeler * 1 + 1/3 su bardağı ılık su * 2 + 1/2 yemek kaşığı şeker * 1 + 1/2 tatlı kaşığı tuz * 1 + 1/4 tatlı kaşığı instant maya * 3 su bardağı un * 1/2 su bardağı haşhaş tohumu Hazırlanışı 1 Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur 2 40 dakika mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir 3 Kabaran hamur tekrar yoğurulur 4 Yoğurulan hamur tezgaha açılır 5 Kenarlarından 2 cm kadar boşluk bırakılarak haşhaş tohumu dökülüp yayılır 6 Hamur rulo şeklinde sarılıp, pişirileceği fırın kabına alınır 7 Ağzı kalapı şekilde 35 dakika daha mayalanması için bırakılır 8 Mayalanan ekmeğin üzerine su sürülüp haşhaş tohumu serpilir 9 180 dereceye ısıtılmış fırında 1 kase su ile beraber 40 dakika pişirilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|