![]() |
Sacta Kaymaklı Yufka |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sacta Kaymaklı YufkaKaymaklı Yufka Tarifi - Çörek Tarifi - Kaymaklı Çörek - Ardahan Yöresi Çörek Yapılışı Malzemeler: Yarım paket yaş maya 1 çay kaşığı şeker 2 su bardağu sulandırılmış kaymak 1,5 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un Tarifi: Maya, kaymağın yarısı ve şeker karıştırılır ![]() ![]() Hamur yarım saat kadar dinlendirilir ![]() ![]() ![]() Yağsız sacın üzerinde iki yüzü pembeleşene kadar pişirilir ![]() ![]() (Sac yoksa yufkalar daha ufak açılır ve yağsız teflon tavada, ocak üzerinde pişirilebilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|