![]() |
Keneye Karşı Dikkatli Olmak Gerekir |
![]() |
![]() |
#1 |
puslu
|
![]() Keneye Karşı Dikkatli Olmak GerekirTarım ve hayvancılıkla uğraşanlar kenelere karşı dikkatli olmalı Türkiye'nin 'kene' uzmanlarından Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç ![]() ![]() kişinin ölümüne sebep olan Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığının dünyanın en büyük salgını olduğunu açıkladı ![]() bulunanlar, tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar dikkatli olmalı ![]() "Hyalomma" isimli kene türünden bulaşan Kırım Kongo hastalığından 3 kişinin ölmesi üzerine Çorum mercek altına alındı ![]() ardından Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan gelen yetkililer, şehir genelinde inceleme ve bilgilendirme çalışması yaptı ![]() Zoonoz Hastalıklarla Mücadele Şube Müdürü Mustafa Emrem ile Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç ![]() ![]() Çorum merkez ile ilçelerinden gelen sağlık, tarım ve eğitim alanında görev yapan yetkilileri kene hakkında bilgilendirdiler ![]() Toplantıda konuşan Mustafa Emrem, ölümcül kenelere karşı ilgili bakanlıkların çalışmalarının sürdüğünü söyledi ![]() hastalığı hakkında teknik bilgiler veren Zati Vatansever ise 890 türü olan kenelerin örümcek sınıfından olduğunu ve Türkiye'de sadece 32 türünün görüldüğünü kaydetti ![]() bildiren Vatansever, tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanların artık tüm kenelere karşı dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi ![]() patojeni naklettiğini dile getiren Vatansever, kenelerin en çok yerden beslenen kuşlar, tavşanlar, sığırlar ve yaban domuzlarında görüldüğünü belirtti ![]() "Ölümcül virüs taşıyan keneler diğerlerinin aksine insanlara daha çok bulaşırlar ![]() ![]() diye sorumsuzca davranmamalıdır ![]() olabilir ![]() ![]() konuştu ![]() virüse rastladık ![]() ![]() Dağ-taş ne varsa ilaçlandığını vurgulayan Vatansever, bir tane vakanın bile görülmediği İstanbul'un kene mücadelesini abarttığına dikkat çekti ![]() Alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
asyaland
|
![]() Gercekten cok önemli bir konuya değinmişsin puslu keneler cok önemli hastalıkların tasıyıcıları bu nedenle cok dikkatli olunmalı sadece tarımla uğrasanlar değil piknik sezonuda basladı herkes yeşilliklere v ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|