Kıymalı Yağlama |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Yağlamakıymalı yağlama nasıl yapılır - yağlama tarifi - yağlama hamur Malzemeler 5 su bardağı un 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı maya 1 tatlı kaşığı tuz yeterince ılık su sosu için: 250 gr kıyma 4 adet soğan 2 çorba kaşığı salça yarım paket margarin 2 adet yeşil biber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber yarım demet maydonoz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber Yapılışı: Mayayı ılık suda eritindiğer malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur yapın 15 20 dakika dinlendirin Yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın Pasta tabağı büyüklüğünde açın Yağzız tavada veya sacta pişirin Hamuru açmadan önce sosu hazırlayın Tavaya yağı koyup soğanları içine atıp kavuralım Soğan kavrulunca kıymayıda içine atıp bir güzel kavuralımsosun diğer malzemelerinide katalım ve 1 çay bardağı su ilave edelim2 3 dakika kadar kaynatalım Pişen hamurların üzerine tek tek lahmacun yapar gibi bu sostan koyun Sonra bu hamurları üst üste koyarak üçgen şeklinde kesin alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|