![]() |
Domates Soslu Mantı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Soslu Mantı![]() Domates soslu mantı malzemeleri 400 gr hazır mantı 5 litre su 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 soğan 2 diş sarımsak 4 domates 1 su bardağı domates suyu 1 çorba kaşığı taze adaçayı 1 kahve fincanı krema 50 gr parmesan peyniri Tuz karabiber Domates soslu mantı hazırlanışı Geniş bir tencerede 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş suyu kaynatın ![]() Mantıları ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Mantıları süzün ![]() ![]() Domateslerin kabuklarını soyun ![]() Dörde bölüp çekirdeklerini temizleyin ![]() 1 santim kalınlığında uzun şeritler halinde kesin ![]() Soğan ve sarımsakları soyup kıyın ![]() Geniş bir tavada kalan zeytinyağını ısıtın ![]() Kıyılmış soğan ve sarımsakları 5 dakika kadar (rengi dönmeden) kavurun ![]() Domates suyunu ekleyin ve boza kıvamı alana kadar kısık ateşte pişirin ![]() Doğranmış domatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirin ![]() Küçük doğranmış adaçaylarını ekleyip bir kaç dakika daha pişirmeye devam edin ![]() ![]() İyice çırpılmış krema, tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın ![]() Haşlanıp süzülmüş mantıyı servis tabağına aktarın ![]() Mantının üzerine domatesli sosu gezdirerek dökün ![]() Rendelenmiş parmesan peyniri ile süsleyip sıcak yada ılık servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|