Elmalı Milföy |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Milföymilföylü tarifler Kullanilan Malzemeler: 9-10 tane milfoy hamuru 3 tane elma 1 cay bardagı seker 1 cay bardağı dövülmüş ceviz tatlı kaşığı tarçın yapılış şekli ve tarifi uzeri icin: yumurta sarisi tane findik sonrasinda pudra sekeri Tarifin Hazirlanisi: ilk olarak bir tavaya soyup rendeledigimiz elmayi koyup uzerine tozseker dokup elmalar biraz suyunu cekene kadar kavuruyoruz, sonrasinda icine tarcin ve ceviz katip iyice suyunu cekince soğutmaya bırakıyoruz milfoy hamurunun her karesini biraz alttan biraz ustten az az kesiyoruz,köşeler üçgen kesilecek ortadan 1 cm den fazla kalıcak sekilde (resimde görüldüğü gibi) uzerine biraz elmali harctan koyup kestigimiz köşelerin karsilikli iki tarafini birbirine yapistirip, diger karsilikli köşelerinin üzerine yapistiriyoruz uzerine bir findik koyup,yaglanmis veya yagli kagit serilmis tepsiye hepsini dizip uzerine yumurta sarisi sürüyoruz onceden isitilmis orta ayarda firinda milfoylerin alti ustu kizarana kadar pisirip, firindan cikardiktan sonra soğumaya birakiyoruz en son uzerine pudra sekeri serpip servis yapiyoruz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|